Communicatie Workshops voor grote groepen

20 tot 200 deelnemers | succes verzekerd!Film over XXL-workshop

Vraagt u zich dit wel eens af?

 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn team zich daadwerkelijk als team gaat gedragen?
 • Wat drijft mijn medewerkers nou echt?
 • Zorg ik ervoor dat mijn medewerkers in oplossingen gaan denken i.p.v. problemen?
 • Hoe krijg ik mijn medewerkers mee in deze verandering?
 • Wat zijn de 7 succesfactoren van leidinggeven?
 • Hoe worden de presentaties van mijn medewerkers boeiender?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers opbouwende kritiek aan elkaar durven geven?
XXL-workshops geven antwoorden op bovengenoemde vragen. Het zijn evenmenten waar deelnemers geinspireerd raken en direct concrete nieuwe acties gaan ondernemen, al tijdens de bijeenkomsten en daarna.

Wat is een XXLWorkshop?

Om als werknemer doelen te bereiken, is goede communicatie met collega's essentieel. Dat is precies wat deelnemers in een XXL-workshop leren: hoe kun je effectiever communiceren en dus beter je doelen bereiken? De volgende sleutelwoorden zijn karakteristiek voor een XXL-workshop.
 • Grote groep in korte tijd: Een XXL Workshop is een korte communicatietraining van een dagdeel voor een grote groep (20 tot 200) medewerkers.
 • Dynamisch: Het is een zeer dynamische workshop, waarbij de verschillende onderdelen elkaar in hoog tempo opvolgen, zodat er geen tijd is om in te dutten.
 • Concreet en leuk: Er worden concrete nieuwe vaardigheden aangeleerd op een leuke, soms hilarische manier; waardoor de resultaten nog lang blijven hangen.
 • Interactief: In de Workshop worden korte stukjes theorie afgewisseld met oefeningen in drietallen, filmpjes en vragen uit de zaal.
 • Maatwerk: Door uitgebreide intakes met opdrachtgever en drie deelnemers, wordt de XXL Workshop volledig op maat aangepast aan uw concrete situatie. Hiermee wordt de effectiviteit van de Workshop sterk vergroot.
 • Positieve energie: Ook geeft de XXL Workshop een boost aan positieve energie, waardoor teambuilding ontstaat.


Welke XXL-Workshops zijn er?

Van willen naar Doen

 

 

XXL-Workshop 'Van Willen naar Doen'

Ieder jaar worden er ambitieuze plannen gemaakt en doelen geformuleerd. Het maken van deze plannen blijkt vaak eenvoudiger dan het verwezenlijken ervan. Hoe kom je van 'Willen' naar 'Doen'? Daar gaat deze workshop over.
Resultaat: Je krijgt inzicht in je gedrag: wat houdt me tegen en wat kan ik anders doen? Ook krijg je concrete handvatten, hernieuwde energie en inspiratie om je plannen daadwerkelijk te realiseren.
Reacties: Het was top! Vooraf moe en zuchtend, erna vrolijk, gemotiveerd en in de startblokken om te doen.
Veronique Wertenbroek, Staffunctionaris P&O, Stichting Fioretti Teylingen
Meer reacties deelnemers >>

Boeiend Presenteren

 

 

XXL-Workshop 'Boeiend Presenteren'

Een boeiende presentatie overtuigt beter en blijft langer hangen. Gelukkig is het geven van een boeiende presentatie gewoon te leren!
Resultaat: Medewerkers die weten welke aspecten belangrijk zijn voor een boeiende presentatie, en hoe je deze op je eigen wijze kunt inzetten. Presentaties worden overtuigender, en genereren enthousiasme en motivatie. Meer info>>

onderhandelen en Beïnvloeden

 

 

XXL-Workshop 'Onderhandelen en Beïnvloeden'

Het is belangrijk dat medewerkers van een bedrijf goed samenwerken, maar de belangen kunnen nogal eens uit elkaar liggen. Medewerkers van de afdeling verkoop willen veel verkopen, maar de financiële administratie wil dat klanten kunnen betalen. Hoe zorg je voor het beste resultaat voor iedereen? Dat leer je in deze workshop.
Resultaat: Je leert hoe effectief te onderhandelen en te beïnvloeden zodanig dat iedereen wint.
Reacties: Ik heb genoten van het enorme enthousiasme van de trainer. Enkele tips over het maken van een win-win situatie hebben mij al geholpen in de voorlopige planningsgesprekken. De vraag over het 'waarom' en het 'wat' is voor mij een eye-opener en gebruik ik nu steevast in mijn planningsgesprekken
Wytske-Anna Sieperda, Kantoormanager, ING
Meer reacties deelnemers >>

Feedback

 

 

XXL-Workshop 'Feedback geven en ontvangen'

Goede feedback geven is een hele kunst, die niet veel mensen verstaan. Dat is zonde, want daardoor blijven problemen vaak rondzeuren in uw bedrijf, en praten mensen meer óver elkaar dan mét elkaar. Ook positieve feedback is waardevol; een compliment motiveert enorm en kost niets.
Resultaat: Medewerkers die concreet leren goede feedback te geven én te ontvangen, of het nu gaat om kritiek of complimenten. Ook: hoe kun je effectief omgaan met belemmeringen die je ervan weerhouden feedback te geven?
Meer info>>

Feedback

 

 

XXL-Workshop 'Coachend Leidinggeven'

Leidinggevenden die hun medewerkers op een coachende maner aansturen, zorgen ervoor dat deze medewerkers meer zelfsturend worden, zelf problemen gaan oplossen en zelf lerend worden. Dit zorgt voor betere resultaten en het scheelt uiteindelijk veel tijd.
Resultaat: Medewerkers die concreet leren hun medewerkers te coachen en daarmee hun resultaten te verbeteren.
Meer info>>

Wat wil ik?

 

 

XXL-Workshop 'Wat wil ik?'

Doe je echt wat je wilt? Of doe je dat wat van je wordt verwacht? Deze workshop daagt deelnemers uit daar eens kritisch naar te kijken.
Resultaat: Medewerkers die inzicht hebben in hun drijfveren, die weten wat ze belangrijk vinden en dat kunnen vertalen naar de praktijk.
Reactie: Trainers als Reinoud zijn zeldzaam. Wat heeft deze man een heerlijke no-nonsense aanpak. En wat is hij goed in staat om de vinger op de zere plek te leggen. Niet alleen bij zichzelf, maar ook bij ons.
Nicoline van der Spek, Free-lance journalist, Eigen bedrijf
Meer reacties deelnemers >>

op maat

XXL-Workshop op maat

Heeft u specifieke trainingswensen? Dan maken wij graag een workshop op maat. Bijvoorbeeld over: 'Klantgericht werken', 'Moeten maakt gek', 'Effectief onderhandelen', 'Slecht nieuws brengen', 'Functioneringsgesprekken houden', 'Elevator pitches maken', 'Conflicthantering', 'Omgaan met weerstand', 'Omgaan met verschillende persoonlijkheden' of 'NLP voor dummies'.

Hoe krijg ik meer informatie over deze XXL Workshop?

Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen.

Antwoorden op meest gestelde vragen

Hoe lang duurt een XXLWorkshop? Een XXL-workshop duurt één tot vier uur, afhankelijk van het onderwerp en uw wensen.

Is het leereffect van een dergelijke grote workshop niet heel klein? Integendeel. Deelnemers luisteren niet alleen naar mooie theorieën, maar passen deze ook direct groepsgewijs toe. Zo ervaren ze het verschil tussen hun 'oude aanpak' en het nieuwe gedrag. Deze ervaringsgerichte manier van leren is een beproefde en effectieve leermethode. Herkenbare situaties en voorbeelden van andere deelnemers vergroten het leereffect alleen maar.

Hoe groot kan een groep voor een XXL-workshop zijn? XXL-workshops zijn bedoeld voor groepen van 20 tot 200 deelnemers. De leeftijd van deelnemers varieert van 15 tot 95 jaar.

Is een XXL-workshop geen zweverige toestand? Integendeel. XXL-workshops zijn nuchter en praktisch. Met concrete aanwijzingen en praktische tips voor nieuw gedrag wordt tijdens de workshop meteen geoefend.

Reacties van deelnemers
reacties
Excellent workshop, highly engaging speech, long-lasting lessons and impression. I think this is the best corporate training I've seen to date internationally!
XXL Workshop Feedback geven en ontvangen, nov 2014, Anna Zmerzlaya, Market Risk Analyst, Financiële dienstverlener


Gratis Eboek!
E-boek BOEIEN! 1e deel gratis
Echt? Ja echt!
Boeiend presenteren is een vaardigheid en die kun je net zoals fietsen gewoon leren. Hoe? Dat wordt je met dit boek stap voor stap duidelijk.

Reacties XXL
Precies de goede mix van diepgang, humor en confrontatie, die paste bij de setting.
XXL Workshop Samenwerken voor project kick-off Witteveen+Bos en RWS, Karin Sluis, director Spatial development and mobility at Witteveen+Bos

Very energetic, inspiring trainer who engages the group by his personality. Well prepared exercises and self-exploring examples.
XXL Workshop Beïnvloeden, Preingsta Kwasuy, site industrial engineer, Mars Poland

Inspirerend en leerzaam. Zou graag nog de hele dag verder gegaan zijn.
XXL Workshop Feedback geven en ontvangen, Karel Herberigs, Daiichi-Sankyo Nederland

Een enerverende ervaring!! Wakker worden en gaan!!!
XXL Workshop 'van Willen naar Doen', Ellen van de Meij, Eigenaar Zonnegloed

Very useful, informational, emotional, positive and effective training. I will surely use method of negotiations. And the thing about 'giving' is brilliant! Thank you very much.
XXL Workshop Beïnvloeden, Patyaeva Tatianne, Industrial Engineer, Mars Russia.

Ik was aangenaam verrast door het interactieve karakter van de training en de gedreven performance van Reinoud. Hierdoor ontstond een levendige discussie, uitwisseling van meningen/waarderingen, conform de gepresenteerde "rules" m.b.t. Feedback waarbij naar mijn mening allen de training als zeer prettig en leerzaam hebben ervaren.
XXL Workshop Feedback geven en ontvangen, Huib de Vries, Xerox Nederland

Kort, krachtig, zeer interactief en praktisch! Top! XXL Workshop Feedback geven en ontvangen, Tiemo Lodewijk, Daiichi-Sankyo Nederland

Reinoud heeft een gepassioneerde workshop vol energie gegeven. Door het geven van eigen voorbeelden creert hij een sfeer van vertrouwen waarin medewerkers zichzelf meer bloot willen geven. Het volgen van de workshop met niet directe collega's leidt tot nieuwe inzichten.
XXL Workshop Feedback geven en ontvangen, Ryan Bark, Xerox Nederland

'Het was top! Vooraf moe en zuchtend, erna vrolijk, gemotiveerd en in de startblokken om te doen.
XXL Workshop 'van Willen naar Doen', Veronique Wertenbroek, Stichting Fioretti Teylingen

Binnen korte tijd van gedachten naar actie. Inspirerend persoon die met humor en een lach je weet te triggeren.
XXL Workshop 'van Willen naar Doen', Raplph Blom, Program Director Young Talents de Baak

Enthousiasme, fun, even lekker genieten tijdens een altijd leerzaam verhaal.
XXL Workshop 'van Willen naar Doen', Klaas Herrema, eigenaar M&C-s Software Consultancy

'Leuke en nuttige training die vooral beklijft door de enthousiaste en energieke manier waarop Reinoud de training aanpakt.'

'Leerzaam, praktijkgericht, humor! Top! Leuke, interactieve en informatieve workshop.'

'Je leert op een nuttige manier omgaan met communicatie en feedback.'

reacties
'Lekker toepasbaar in de praktijk.'

'Niet alleen inhoudelijk vond ik het goed, ik heb er ook dingen van opgestoken. Ook de manier waarop het werd gegeven vond ik goed.'

'De trainer vertelt op een enthousiaste manier, waardoor je geboeid blijft.'

'Leuke Workshop, niet te veel theorie, wel veel praktijk. En handvatten gekregen die ik volgens mij direct kan uitproberen.'

'Leuke workshop en enthousiast gegeven. Ik heb zeker dingen opgestoken, die ik kan toepassen in de dagelijkse praktijk.'

'Zeer enthousiaste en interactieve sessie. Goed tempo en genoeg ruimte om te sparren over onderwerpen.'