Ambassador-Talks Training

Maakt medewerkers tot de beste ambassadeurs!Filmvoorbeelden Ambassador-Talks

   
MSc. Leon Valkenburg
Group manager Resilient Cities
  MSc Ivana Prusina
Marine Ecologist and Biologist, PhD
  ir. Marinus Aalberts
Project Engineer, Dijkenspecialist

Reacties van deelnemers


Reinoud heeft er echt voor gezorgd dat medewerkers boven zichzelf uitgestegen zijn.
Maaike Vos, Toenmalige HR Directeur Effectory

Na de training van Reinoud is een presentatie geven én bijwonen nooit meer hetzelfde.
Evelien Hoozemans, Senior adviseur arbeidsmarktcommunicatie, ANWB

Reinoud heeft me echt geholpen mijn presentatie naar een nieuw niveau te tillen.
MSc. Leon Valkenburg, Group manager Resilient Cities, Witteveen+Bos


Waarom een training Ambassador-Talks?

Moeilijk om getalenteerde medewerkers te recruiteren
Het is voor veel bedrijven in deze krappe arbeidsmarkt steeds moeilijker om goede en getalenteerde medewerkers aan te trekken.
Potentiele medewerkers nieuwsgierig maken.
Met Ambassador-Talks leren medewerkers om op een boeiende en authentieke wijze verhalen te vertellen over hun eigen werk. Deze verhalen kunnen de ambassadeurs vertellen op recruitment events, beurzen, scholen en universiteiten met als doel potentiële medewerkers nieuwsgierig en enthousiast te maken.
Filmpjes voor social-media
Van de beste verhalen worden korte filmpjes gemaakt. Deze filmpjes kunnen gebruikt worden om potentiele medewerkers te werven via social-media of via de eigen website.
Employer Branding
De authentieke boeiende verhalen van alle ambassadeurs over het werk en het bedrijf kunnen tezamen gebruikt worden voor een krachtige employer branding.

Wat levert een training Ambassador-Talks je op?

 • Sterke vertellers: enthousiaste ambassadeurs die op een boeiende wijze over hun werk kunnen vertellen aan een grote groep mensen.
 • Recruitment middel: een krachtig communicatiemiddel om je bedrijf op recruitment events via de medewerkers op aantrekkelijke en authentieke manier te presenteren.
 • Filmpjes voor social media: een krachtig communicatiemiddel om je bedrijf via filmpjes van medewerkers op social media en de eigen website te presenteren.
 • Sterke Employer Branding : nadat alle deelnemers aan de beurt geweest zijn, volgt een analyse van de presentaties. Uit de analyse volgt een authentiek beeld van wat het zo uniek maakt om voor het bedrijf te werken. Dit kan gebruikt worden als sterke employer branding in de communicatie naar potentiële medewerkers.
Met al deze elementen vergroot je de aantrekkingskracht van je bedrijf voor potentiële medewerkers.

Hoe ziet een training Ambassador-Talks eruit?

Een training Ambassador-Talks bestaat uit twee onderdelen: de presentatietraining en de filmopnames.

Effectieve presentatietraining voor recruitment events
Ambassador-Talks is een krachtige presentatietraining van drie keer een dagdeel. Het eerste dagdeel is bedoeld voor alle ambassadeurs (4 tot 40 deelnemers). In dit dagdeel worden de basistechnieken uitgelegd van een boeiende presentatie over je werk.

In de twee dagdelen daarna krijgen de deelnemers individuele begeleiding. De groep bestaat maximaal uit vier personen per sessie. In het eerste dagdeel wordt aandacht besteed aan de inhoudelijke verhaal opbouw, de kernboodschap en spanningsopbouw. In de tussenliggende periode kan de deelnemer zijn presentatie aanpassen en verbeteren.

In het tweede dagdeel wordt ingezoomd op presentatietechnieken zoals: contact maken, houding, stemgebruik, vragen stellen interactie , beeldend vertellen. Het laatste dagdeel wordt afgesloten met een eindpresentatie aan andere geïnteresseerde medewerkers.
Karakteristiek aan deze presentatietraining is:
 • individuele begeleiding,
 • concreet en leuk,
 • direct toepasbaar,
 • meetbaar resultaat,
 • gericht op inhoudelijke verhaalopbouw en presentatievaardigheden,
 • gegeven door een zeer ervaren presentatietrainer.
Filmopnames voor social-media
De zes beste presentaties worden via een interview opgenomen, waarbij de deelnemers de spannende verhalen en voorbeelden van hun presentatie als antwoord op de vragen kunnen gebruiken. Ook worden opnames gemaakt van ambassadeurs op de werkplek. Concreet resultaat zijn filmpjes van 5 sec, 30 sec, 2 minuten of 20 minuten van ambassadeurs die op boeiende wijze vertellen over hun werk. Ook kunnen filmpjes per thema gemonteerd worden.

Welke onderwerpen worden behandeld??

De volgende onderwerpen zullen in de training behandeld worden:
 • structuur van een spannende verhaalopbouw,
 • contact maken,
 • de kracht van de kernboodschap,
 • aandacht pakken,
 • jezelf inzetten,
 • inzetten van story-telling,
 • effectief gebruik van audiovisuele middelen,
 • beeldend vertellen,
 • dynamiek toepassen,
 • vragen stellen en beantwoorden,
 • omgaan met angst en stress,
 • eigen stijl ontwikkeling.

Hoe krijg ik meer informatie over de Ambassador-Talks Training?

Klik hier om contact op te nemen voor meer informatie. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen.


Reacties Training Ambassador-Talks
De 'Talks' waren een uitermate enerverende en inspirerende bijeenkomst. De presentaties door onze zes ambassadeurs hebben een beeld gegeven hoe de kernwaarden door hun persoonlijk ervaren worden bij de uitvoering van hun dagelijkse werkzaamheden. Wat een lef en inzet hebben ze getoond om hun ervaring met ca. 200 aanwezigen in de zaal te delen. We willen presentatiecoach Reinoud bedanken voor zijn inspirerende coaching van de ambassadeurs en de presentatie van het event. De kernwaarden zijn hierdoor uitgediept en echt tot leven gekomen.
Ilze Timmers en Theo Sonneveld, directeuren DORC international.

Reinoud heeft me echt geholpen mijn presentatie naar een nieuw niveau te tillen. Erg leerzaam, interessant en soms ook confronterend.
MSc. Leon Valkenburg, Group manager Resilient Cities

Reinoud is een inspirerende workshopbegeleider die de presentatie skills van onze ambassadeurs naar een hoger niveau heeft weten te brengen. Reinoud heeft voor de ambassadeurspool van de ANWB een presentatietraining verzorgd, en met succes! De ambassadeurs hebben de workshop als zeer leerzaam ervaren en kunnen niet wachten om hun presentatie vaardigheden in de praktijk te brengen. De workshop van Reinoud maakt presenteren leuker en gemakkelijker voor iedereen. Na de training van Reinoud is een presentatie geven én bijwonen nooit meer hetzelfde. Je weet waar een goede presentatie aan moet voldoen en zet met gemak een sterk verhaal neer.
Evelien Hoozemans, Projectleider Ambassadeurs training, Senior adviseur arbeidsmarktcommunicatie | ANWB Select

De duidelijke instructie voor de opbouw van Reinoud en zijn concrete huiswerk, zorgden ervoor dat ik mijn verhaal op een andere, breder toegankelijker manier vorm kon geven. In de individuele oefensessies is Reinoud niet alleen een coach, maar hij durft zich op een opbouwende manier met de inhoud te bemoeien. Reinoud verstaat de kunst om een complexe boodschap in eenvoudige taal te vertalen. Bij de andere verhalenvertellers heb ik ervaren dat het persoonlijk maken van je verhaal veel indruk maakt, waardoor de boodschap veel beter beklijft. Deze Plus-talk had ik niet zonder Reinoud kunnen doen.
dr. ir. Leonie Koops, Business Unit Manager Construction Management

Reinoud heeft mij een aantal waardevolle presentatietechnieken aan de hand gedaan. Vooral met betrekking tot structuur en het vasthouden van spanning. Door zijn coaching heb ik een juridisch, inhoudelijk verhaal boeiend kunnen maken voor een groep van overwegend niet-juristen.
Ralph Frins, jurist omgevingsrecht.

De handvatten die Reinoud mij heeft aangereikt helpen mij enorm om structuur in mijn presentaties aan te brengen. Hierdoor ben ik veel beter in staat om mijn boodschap op een vloeiende en overtuigende manier over te brengen.
Martijn Lemaïtre, Product Owner DataOps, ANWB

As this was my first "Ted" like experience, I was very happy to have Reinoud's help. He was very helpful in thinking along with me and shaping my story, and sharing his tips for a good presentation. And also some cool tricks to ease the stage fear!
MSc Ivana Prusina: Marine Ecologist and Biologist, PhD

Hoewel onze ingenieurs gewend zijn om te spreken, hebben we binnen ons format +TALKs echt iets heel anders van ze gevraagd. De sprekers zijn door Reinoud in verschillende sessies gecoacht en ze hebben hierbij grote stappen gezet. Het script en de opbouw van hun verhalen zijn grondig onder handen genomen, met name toegankelijker gemaakt. Daarnaast heeft Reinoud de sprekers uitgedaagd om persoonlijk te worden, om de mens achter de specialist te laten zien en dat is heel goed uit de verf gekomen.
Corina Loo-Jansen, Communicatieadviseur bij Witteveen+Bos

De ambassadeurstraining over boeiend presenteren vond ik heel uitdagend. Het heeft mij een paar punten gegeven die ik altijd zal meenemen als ik een presentatie moet houden. Ik presenteer zelf niet elke dag, dus ben ik vaak nog meer zenuwachtig als ik het wel moet doen, maar met deze training kan ik wat van die zenuwen wegnemen. Daarnaast heeft jouw enthousiasme me erg geholpen om tijdens de training zelf toch vaak het presenteren te kunnen oefenen!
Roald van der Tempel, application management, ANWB

De meerwaarde van Reinoud z'n aanpak zat er voor mij in dat hij de logica van de argumentatie zeer kritisch tegen het licht houdt. Hoofd- en bijzaken worden door hem genadeloos gescheiden en alle argumenten worden vakkundig versimpeld. Dat scherpt je enorm in jouw kernboodschap. Mijn eigen kernboodschap, die ik na zijn begeleiding eigenlijk pas zelf goed begreep.
ir. Marinus Aalberts, Project Engineer, Dijkenspecialist

Wij hebben met de ambassadeurspool van de ANWB een training Storytelling gehad om onszelf als ANWB-ambassadeur sterker te kunnen neerzetten. De cursus van Reinoud was zeer effectief en leuk opgezet, waarbij je in twee ochtend van een kladversie van je verhaal naar echte inspirerende pitch gaat! Reinoud heeft mij ook goed geholpen om samen de kern van mijn verhaal te vinden en dit inspirerend en leuk te maken. Nu kan ik Finance zelfs leuk maken voor niet-Financials! Reinoud, nogmaals dank!
Tim Mulder, Reporting Analist Finance, ANWB

We hebben geleerd hoe je een goede presentatie/pitch voorbereid. Daarna ondervind je in een relatief veilige omgeving aan de lijve wat het aan spanning scheelt als je goed voorbereid bent. Voor mij was het een waardevolle tijdsinvestering.
Wim van Es, Teammanager ANWB Wegenwacht


Reacties Ambassador-Talks
reacties
In de individuele oefensessies is Reinoud niet alleen een coach, maar hij durft zich op een opbouwende manier met de inhoud te bemoeien. Reinoud verstaat de kunst om een complexe boodschap in eenvoudige taal te vertalen.
dr. ir. Leonie Koops, Business Unit Manager Construction Management

De Talks waren een uitermate enerverende en inspirerende bijeenkomst.
Ilze Timmers en Theo Sonneveld, directeuren DORC international.

reacties
Reinoud heeft me echt geholpen mijn presentatie naar een nieuw niveau te tillen.
MSc. Leon Valkenburg, Group manager Resilient Cities

Je weet waar een goede presentatie aan moet voldoen en zet met gemak een sterk verhaal neer.
Evelien Hoozemans, Projectleider Ambassadeurs training, Senior adviseur arbeidsmarktcommunicatie | ANWB Select

reacties
Ik heb waardevolle presentatietechnieken geleerd. Vooral met betrekking tot structuur en het vasthouden van spanning.
Ralph Frins, jurist omgevingsrecht

Ik ben veel beter in staat om mijn boodschap op een vloeiende en overtuigende manier over te brengen.
Martijn Lemaître, Product Owner DataOps, ANWB

reacties
Reinoud was very helpful in thinking along with me and shaping my story, and sharing his tips for a good presentation. And also some cool tricks to ease the stage fear!
MSc Ivana Prusina: Marine Ecologist and Biologist, PhD

Onze ingenieurs zijn door Reinoud in verschillende sessies gecoacht en ze hebben hierbij grote stappen gezet.
Corina Loo-Jansen, Communicatieadviseur bij Witteveen+Bos

reacties
De ambassadeurstraining over boeiend presenteren vond ik heel uitdagend. Het heeft mij een paar punten gegeven die ik altijd zal meenemen als ik een presentatie moet houden.
Roald van der Tempel, application management, ANWB

Reinoud scherpt je enorm in je kernboodschap. Mijn eigen kernboodschap, die ik na zijn begeleiding eigenlijk pas zelf goed begreep.
ir. Marinus Aalberts, Project Engineer, Dijkenspecialist

De ambassadeurstrainingen waren leerzaam. Je leert een lang verhaal samen te vatten en te promoten in slechts 3 minuten. Hoe gaaf is dat?
Michael Engbers, Teammanager Wegenwacht, ANWB

Reinoud heeft mij goed geholpen om samen de kern van mijn verhaal te vinden en dit inspirerend en leuk te maken. Nu kan ik Finance zelfs leuk maken voor niet-Financials!
Tim Mulder, TReporting Analist Finance, ANWB